Всички смятаме, че карането на велосипеди е занимание за сухите и топли

...
Всички смятаме, че карането на велосипеди е занимание за сухите и топли
Коментари Харесай

Децата във Финландия карат велосипеди до училище при -17 °C

Всички считаме, че карането на велосипеди е занятие за сухите и топли месеци.

Общо признато е, че завили ли сняг, всички прибираме колелата и вадим дебелите обувки и шейните.

Но в дребното финландско градче Оулу считат, че зимното колоездене е изцяло допустимо с вярното обмисляне и инфраструктура. Населението продължава да кара велосипедите си, даже когато температурите стигнат -17 °C, а учениците се предвижват до учебните заведения на две гуми, пише Dama.bg.

И макар, че наподобява необичайно, родителите на децата в Оулу ги предизвикват да карат велосипеди, вместо да употребяват градския превоз. По техни думи по този начин се калява имунната система и организмът не привиква към застоялия метод на живот.

Съветникът по градското благоустройство Пека Такола, който организира тази самодейност, счита, че карането на велосипеди през зимата изцяло безвредно.

„ Посетихме няколко учебни заведения и разговаряхме с доста от локалните учители и шефове, с цел да ги успокоим, че сме подготвили пътната инфраструктура “, коментира той.

 

Идеята за предугаждане с велосипеди дори през зимата бе призната извънредно добре и голям брой консуматори на интернет пространството я утвърдиха.

„ Със сигурност се забавляват извънредно доста по пътя за училище„, гласят доста от мненията.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР